miercuri, 25 mai 2016

Școala Fibiș în actualitate


  Şcoala Gimnazială „Nicolae Groza” din comuna Fibiș, județul Timiș, se poate mândri cu o bogată tradiţie şi cu o îndelungată istorie încă din 1776. De-a lungul anilor, cadre didactice cu multă experienţă au îndrumat paşii multor generaţii de elevi. Printre ei s-au remarcat prof. Nicolae Groza - fost director, Milos Lucretia- profesor de matematică în comună și apoi la Colegiul Național Bănățean din Timișoara, Paucec Vasile și Paucec Ana - învățători cu renume în comună și în împrejurimi.
    Activităţile şi rezultatele elevilor noştri, îndrumaţi de cadre didatice cu o înaltă ţinută etică şi morală, precum şi numărul de premii obţinute la concursurile şi olimpiadele şcolare la nivel local și judeţean înscriu şcoala noastră în rândul unităţilor de învăţământ de prestigiu din mediul rural al judeţului .
  Foști elevi sunt actualmente dascali ai școlilor din apropiere si chiar din comună (Laza Mihaela), ingineri (Dan Ilie, Slavita Vasile), contabili la primaria comunei Mașloc din vecinatate (Iliescu Monica), contabili ai școlii noastre (Zdrobău Alexandra), secretar al primăriei Fibiș și membru în Consiliul de Administrație al școlii (Mich Adriana). Fosti elevi din generații mai recente au absolvit sau urmează să fie proaspeți absolvenți ai unor instituții de nivel superior cum ar fi: Facultatea de Stomatologie (Oprea Daniel), Facultatea Politehnica (Oprea Ovidiu), specializarea Matematică-Informatică (Cristi Câmpean); ASEE- Kunghi Diana; de asemenea, absolvent al Facultății de Actorie și actualmente actor, Bastean Raul.
   Ne reprezintă cu succes școala în licee de prestigiu din Timișoara foști elevi: Tibu Alina, premiantă la olimpiadele de limba engleză, Farcaș Daiana- Liceul Loga, Barariu Andrei, elev eminent al Liceului Shakespeare din Timisoara, etc. Aceștia confirmă și duc mai departe buna educație primită în școala noastră.
   Specificul Școlii Gimnaziale „Nicolae Groza” din comuna Fibiș este diferit față de al altor școli din mediul rural, fiind singura școala din comună, fără sate aparținătoare, deci toți elevii sunt localnici. În prezent se desfășoară diverse parteneriate cu alte școli din zonă și județ dar și cu instituțiile principale din comună: biserica, poliția și alte persoane sau asociații furnizoare de educație: instructor de dans popular, instructor de dans de societate, karate, consiliere psihopedagogică (psih. Gabriela Mărieș). 



Parteneriatele încheiate cu diverse persoane și instituții permit lărgirea sferei de activități curriculare și extracurriculare dar și contracte de sponsorizare, cum ar fi: AS. CAMARO Fibiș, condusă de Laurențiu Marian, cu sprijinul căreia s-au achiziționat echipamente sportive pentru elevii școlii noastre, sau biroul de avocatură Anca Popa, care sprijină în mod constant activitatea grădiniței.

Baza materială a Școlii Gimnaziale „Nicolae Groza” din comuna Fibiș

   Școala funcționează în 2 clădiri, școala primară la nr.126 și gimnaziul la nr.91. Ambele au în dotare centrale termice pe lemne. Sălile sunt împărțite după cum urmează:
  • 2 săli în care își desfășoară activitatea preșcolarii (grupa mica-mijlocie și mare)
  • 5 săli pentru învățământul primar
  • 4 săli pentru învățământul gimnazial
  • 3 laboratoare( de biologie, chimie - fizică și informatică)
  • 1 teren de sport
   Nu există clase paralele. Sălile destinate preșcolarilor sunt dotate cu mobilier și material didactic adecvat vârstei și necesităților acestora, cu toalete proprii separate, televizor, video. Sălile de clasă sunt de asemenea dotate cu mobilier adecvat (module individuale, table magnetice, jaluzele) și material didactic specific vârstei școlarilor, modernizate, cu încălzire centrală, bine iluminate.

   Laboratorul de chimie - fizică este dotat cu apă curentă și aparatură specifică necesară experimentelor, însă dotarea cu substanțe chimice a rămas deficitară. Laboratorul de biologie are în dotare material didactic bogat: mulaje, microscoape, planșe, atlase zoologice și botanice. În laboratorul de informatică există 11 stații de lucru personale legate în rețea LAN, cu acces la Internet prin contract furnizat de Telekom. În zona cancelariei, atât la școala gimnazială cât și la cea primară, există și rețea wireless.

   Există 2 săli de cancelarie, în clădirea școlii primare respectiv în cea a gimnaziului, dotate cu mijloace corespunzătoare, o sală de secretariat și o sală pentru depozitarea materialului didactic. Biblioteca școlii conține peste 2800 volume de carte puse la dispoziția elevilor.

   Terenul de sport este betonat și îngrădit atât lateral cât și deasupra pentru a evita ieșirea obiectelor sportive din curtea școlii. Există materiale sportive diverse pentru desfășurarea optimă a orelor de sport.

   Baza materială a școlii a suferit transformări permanente, fiind îmbuntătățită continuu (dulapuri, jaluzele, materiale sportive, jocuri și jucării, flipchart, etc.)


Baza umană a Școlii Gimnaziale „Nicolae Groza” din comuna Fibiș

În școala noastră își desfășoară activitatea 19 cadre didactice calificate după cum urmează:
  • 2 cadre didactice la grădiniță (1 educator și un profesor pentru învățământul primar)
  • 5 cadre didactice la clasele P - IV
  • 21 cadre didactice calificate la gimnaziu din care 15 titulari, 4 suplinitori calificați și 2 suplinitori necalificați. 
Personalul didactic auxiliar acoperă aria secretariat și contabilitate.
Personal nedidactic este reprezentat de 2 îngrijitori și 1 muncitor întreținere-fochist, toți 3 având cursuri de specialitate terminate pe parcursul acestui an școlar.

Un comentariu:

  1. evaluator apartament/ evaluator spatiu comercial

    https://emaconsult.ro/

    Raport Evaluare Impozitare - Obțineți cel mai bun proprietate imobiliara și proprietate evaluare serviciu. Noi furniza cel mai bun evaluator apartament/ evaluator spatiu comercial consultarea servicii.

    RăspundețiȘtergere